A blogról

Indulása óta jó sok bejegyzés került fel a blogra, ezért úgy döntöttem, a legfontosabb tudnivalókat ezen az oldalon gyűjtöm össze, hogy az idelátogatók könnyebben el tudjanak igazodni. Mi a blog célja? 

Az Otherwise Good elsősorban olyan angol nyelvtanulóknak szól, akik nyelvtudása valahol az alapfok és középfok közé tehető, és az a céljuk, hogy a közeli (vagy éppen a távoli) jövőben nyelvvizsgázni vagy érettségizni fognak. 

Természetesen nyelvvizsga tervektől függetlenül minden angolul tanuló találhat magának hasznos bejegyzéseket, amelyekkel szinten tarthatja meglévő nyelvtudását, esetleg hasznos, érdekes, olykor szórakoztató nyelvleckékkel gyakorolhatja vagy tisztázhatja a korábban tanultakat.

Alapvető szempont, hogy a nyelvleckék könnyen érthető, logikusan felépített szerkezettel bírjanak, illetve egyértelmű legyen, hogy az adott tananyag milyen szerepet játszik a nyelvtanulás szempontjából, és nyelvtanulóként el tudjátok dönteni, hogy kell-e, és ha igen, milyen mélységben kell foglalkoznotok az aktuális nyelvleckével.

Mit tartalmaz a blog?

Az induláskor elsősorban a nyelvtanulók motiválása volt a legfontosabb cél, így a bejegyzések témái is tágabb körben mozogtak, sok volt a nyelvtanuláshoz lazábban kapcsolódó posztok száma (pl.: filmekkel vagy egyéb kultúrával kapcsolatos bejegyzések). A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a gyakorlatiasabb, vizsgaközpontúbb bejegyzésekre nagyobb igény van, így mostanában főként ezek kapnak teret a blogon.

Milyen a blog felépítése?

A fenti menüpontok mutatják a blogon leggyakrabban előforduló témákat, így a bejegyzések főként ezek szerint vannak csoportosítva: nyelvtan, szókincs, tipikus hibák, nyelvvizsga, hasznos linkek és tanulási tippek. Természetesen más témák is előfordulnak, amelyek között az oldalsávon található címkefelhő segítségével tudtok böngészni.

Mit kell tudni a nyelvtani összefoglalókról?

A nyelvtani összefoglalók általam logikusnak gondolt sorrendben következnek, így szépen lassan minden olyan nyelvtani téma sorra kerül, amelynek ismerete középfokon elvárható. Az összefoglalókat a könnyebb érthetőség kedvéért magyar nyelven írom, sok példamondatot tartalmaznak,és nagyjából olyan formában olvashatók, ahogy azt a nyelvórákon is el szoktam magyarázni. Ha az összefoglaló elolvasása után további kérdések is felmerülnek, akkor  megjegyzés formájában (bármiféle regisztráció nélkül) lehet kérdezni, válaszolni fogok rá.

Mit kell tudni a szókinccsel foglalkozó bejegyzésekről?

A szókincs témája igen tág és változatos, ennek megfelelően az ezzel kapcsolatos bejegyzések is. A nyelvtani résszel ellentétben itt nincs semmiféle logikai sorrend, a nyelvleckék vagy vizsgára készülés szempontjából fontosak, vagy valami miatt érdekesek lehetnek.

Mik azok a tipikus hibák?

Ebben a részben olyan tipikus nyelvhasználó "bakik" kerülnek előtérbe, amelyeket sokszor sokan elvétenek. Ezeknek a posztoknak az a céljuk, hogy a hibák tudatosításával könnyebben lehessen javítani a nyelvtudást.

Mi található a nyelvvizsga menüpont alatt?

A vizsgatémákat körüljáró kérdéssorok, minta képleírások, szituációk, levelek nyújthatnak segítséget a nyelvtanulók számára, amennyiben nyelvvizsgára vagy érettségire készülnek. 


Miért érdemes böngészni a hasznos linkeket?

Itt egy folyamatosan bővülő linkgyűjteményról van szó, amelyben online szótárak, és a nyelvtanulók számára ingyenesen elérhető, nyelvtanulást segítő oldalak linkjei találhatók. 


Mi található a tanulási tippek menüpontban?

Itt olvashatók azok a bejegyzések, amelyek tanulási vagy módszertani ötleteket adnak, illetve gyakorlati tippeket kaphattok, hogy még könnyebben menjen a tanulás.

Hogyan lehet lementeni a nyelvleckéket?

Minden bejegyzés végén megtalálható a print gomb, amelyre kattintva elérhető a bejegyzés nyomtatóbarát verziója, illetve pdf formátumban is lementhető az adott poszt.

Hogyan lehet üzenni?

A kapcsolat menüpontban találhatóak az elérhetőségek, illetve a bejegyzések alatt megjegyzések formájában is lehet üzenni vagy kérdezni, amihez semmiféle regisztráció nem szükséges. A legnépszerűbb közösségi oldalon is jelen van a blog (Facebook), szóval érdemes valamilyen formában követni, hogy folyamatosan értesülj a legújabb nyelvleckékről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

További kérdésed van, vagy a véleményedet szeretnéd elmondani? Üzenj bátran: